hva skjedde i 2013

Konserter og andre aktiviteter

5. mars  "På harde livet!"  Konsert på Venskaben i Asker  
Medvirkende Røyken Vokalensemble,
Liv Stenersen, Øyvind Kjus, Dag H. Knutsen, Marit Grefberg, Per J. Gisholt.
Tekster av bl.a.: Erik Bye, Odd Børretzen,Prøysen, Gunderssen, R. Nilsen, M. Wiehe
Arrangør: Fyrlykta, Erik Byes visescene

15. mars   Sang i Røyken kirke under begravelsen til vårt mangeårige medlem, Margareta Stokker. Familien ønsket seg korsang under minnesamværet og "Ukuleleladies", som Margareta var medlem av, bidro også med en liten låt fra sitt repertoar.

den kulturelle spaserstokk

10. april    Konsert på Bråset bo og omsorgssenter. Vi sang bl.a. litt klassisk, noen rallarviser og skillingsviser fra forestillingen "Plassen forteller" i april 2012.

Fra en tidligere konsert på Bråset.

13. april   Vi underholdt med korsang, sketsj og ukulele på Gro's 70årsdag på Høyenhall.

vårfest

19. april   Vårfesten ble arrangert på Kornmagasinet. 
FK 2013 besto av: Grethe, Dagrun, Ronald,Signe V, Ludvig og Erik

fotosession

7. mai   Koret stilte til fotografering på Midtbygda skole. Arne Gaarder påtok seg å være fotograf.  Det ble mange vellykkede bilder som blir flittig brukt i avisinnlegg, på hjemmesiden og i annonser.

kortur til Riga

I mai dro koret til Riga. Under oppholdet ble vi ledsaget av vår norsktalende, latviske guide, Inguna. Hun tok oss med på sightseeing med buss og til fots.
I Latvias største badeby, Jurmala, utforsket vi den lange sandstranden, spa-muligheter og shopping. 
Omvisning i operaen med guide hadde vi også avsatt tid til, og ikke nok med det, vi fikk en egen privat konsert med servering av champagne i en av salongene i operaen.
Lørdag 1. juni deltok vi med sang under gudstjenesten og hadde en konsert i Riga Luther Church.

Se egen omtale på siden "Reisedagbok" og bilder fra turen på siden *"Våre bilder".

RK 2013 besto av Grethe og Grete.

ønskekonsert

12. juni  "Ønskekonsert" i Røyken Menighetshus. Du ønsker, vi synger. 

avslutning Røyken videregående skole

19. juni   Vi sang ved avslutningen for avgangsklassene ved Røyken videregående skole.

høstfest

18. oktober   Høstfest i Kornmagasinet.
                     Anne, Dagrun og Einar fikk tildelt plakett for 10 års deltakelse i koret.  Erik har vært med oss i 15 år, Berit F. 35 år og Odd 45 år. GRATULERER!

FK2013 besto av: Grethe, Dagrun, Ronald, Signe V, Ludvig og Erik.

Viva Italia

Søndag 27. oktober kl.19:00 i Slemmestad kirke. Billetter ved inngangen, kr 200.  

I år er det 200 år siden komponistene Giuseppe Verdi og Richard Wagner ble født. og vi skal markere dette med musikk fra begge.
Historien om Verdi og Wagner vil bli fortalt med musikk og korsang til.
Richard Wagner vokste opp uten annen rettesnor enn sin egen nysgjerrighet. Han ble veldig tidlig tiltrukket av teateret. I 1831 begynte han med musikkopplæring hos kantoren i Thomaskirken, Theodor Weinlig, som oppdaget det gryende, om enn kaotiske talentet til denne virvelvinden av en ung mann, og lærte ham alt han kunne om harmonilære og kontrapunkt. Hver gang Wagner klaget over de tørre fugene som kantoren foreslo for ham, gjentok Weinlig det samme: ”Du kommer utvilsomt aldri til å skrive fuger, men det er slik du vinner din selvstendighet.”

Giuseppe Verdi følte seg alltid knyttet til jorden og alternerte mellom virksomheten som komponist og ledelsen av en mønstergård. Verdi elsket enkelthet, likte seg best når han kunne være i kontakt med naturen. Etter Paris-oppholdet skrev han:
”…Jeg har nå skrevet operaer og vandret fra sted til sted i seks år, men ennå har jeg ikke snakket til en journalist i den hensikt å oppnå suksess, aldri har jeg bedt om en gunst fra en venn eller gjort en rik mann min oppvartning. Jeg kommer alltid til å forakte den slags. Jeg skriver mine operaer så godt jeg kan; og så lar jeg alt gå som det vil uten å forsøke å påvirke publikums mening.”
Medvirkende:
Forteller:                  Nils Arne Helgerød
Kor:                          Røyken Vokalensemble 
Pianist/organist:       Anders Eidsten Dahl


Konserten vil inneholde sanger fra bl.a. LOHENGRIN, DEN FLYGENDE HOLLENDER, REQUIEM, NEBUKADNESAR, LOMBARDERNE, ERNANI OG TANNHÄUSER.

http://www.youtube.com/watch?v=GkfhCnq7PiQ
Giuseppe Verdi

julelunsj

9. desember   Julelunsj i Sekkefabrikken for Røyken Kommunes pensjonister. Vi underholdt med julesanger fra inn- og utland, et lite julepotpouri og andre relevante sanger.

The Festival Of Nine Lessons And Carols

22. desember  Røyken kirke 

Vi skal delta i årets julegudstjeneste som arrangeres av "Venner av Røyken kirke".  Denne formen for julegudstjeneste ble opprinnelig laget til anglikansk kristendom. I dag blir den også brukt i katolske og protestantiske kirker. Gudstjenesten er en feiring av fødselen til Jesus. Det leses ni korte bibeltekster som knyttes sammen med julesanger, salmer og korsang mellom hver tekstlesning.

Det kimer nå til julefest.

23. desember   Julekonsert i Røyken kirke
"The same procedure as every year".
Vår tradisjonelle julekonsert ble avholdt lille julaften. Solistene og englekoret var på plass.